torstai 31. tammikuuta 2013

Music Mix



 

Eilen satoi. Tänään tuuli 14m/s. 
Kävelen ympäri lampea, tunnen tuulen ja nautin musiikista. 
Olenpa pieni! Tuuli suuri!   

01. Mikky Ekko- Feels like The End
02. Active Child- Johnny Belinda
03. Willy Mason- Talk Me Down
04. King Creosote & Jon Hopkins- Third Swan
05. Richard Ashcroft- A Song For The Lovers
06. The Vetiver- Worse For Wear
07. Willy Mason- Pickup Truck
08. Foreing Fields- Taller
09. The Verve- Sonnet
10. Mmoss- Hands
11. Richard Ashcroft- Brave New World
12. Mmoss-Okay
13. Perfume Genius- Hood
14. Soko- Firts Love Never Die
15. Delay Trees- Tarantula / Holding on

Kuuntele soittolista TÄSTÄ.

Kuva: favim.com

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Terkkuja lattialta

Minä ja kahvikuppi istutaan tanskalaisen omakotitalon yläkerrassa olohuoneen matolla. Kuunnellaan musiikkia kaijuttimista ja nautitaan musiikin luomasta kotoisuuden tunteesta. Juon vieläkin aamukahvia, kolmatta semmoista. Luulen, että luomu pikakahvia saa juoda hyvällä omatunnolla muutaman liikaa. Ainakin sunnuntai aamuisin.

Mun on pakko myöntää, että pieni kaipuu kotiin täyttää mut aika ajoin. Minä, kahvikuppi ja opinäytetyöni yritetään pitää toisillemme seuraan. Vaikka ollaankin elelty kuusi päivää keskenään, ei ne kyllä ole mitään perheeseen ja ystäviin verrattuna! Sori vaan. 

Mulla on niin ihana perhe. Kuusi siskoa, joista neljä puolikasta sellaista. Kymmenen siskojen lasta. Äiti, isi ja vielä puolikas isäkin. Oman kotini jaan Henrin ja Ruska-koiran kanssa. 

Ja mun ystävät on ykkösluokan ystäviä! Ne on niin ihania!

Ruska ja mun jalat jouluna.

Ruska!

Sai eilen Henkalta sähköpostina ihanan kuva-albumin, josta löytyi kuvia meidän koirarikkaasta joulusta! Tämä nappisilmä on meidän Ruska-neiti.


Ruska.

Ruskallakin on ihania kavereita!

Ruska, Lieska & Zisu
Nago, Zisu & Ruska
Nala. Muiden temmeltäessä jäällä, Nala tutisi isukinsa pilkkihaalarin sisällä.


Kun kerroin siskolleni olevani hieman tylsistynyt täällä, sanoi se, että mun on hyvä ollakin hieman tylsistynyt. Kuulemma mun elmäni Helsingissä on niin kiireistä. 

On niitä hetkiä, jolloin haavailee makoilevansa sohvalla takkatulen palaessa vieressä. Kuppi kuumaa teetä ja hyvä kirja kainalossa. 
Sit on niitä hetkiä, kun makaa lattialla läppärin kanssa tylsistyneenä, kaikkien edellämainittujen elementtejen keskellä.

Kymmenen päivää vielä. Teekuppi ja sohva odottakaa! Matka lattialta sinne ei ole kovin pitkä. Käytännössä.


perjantai 25. tammikuuta 2013

Tanskalainen perjantai

Voi juku! Nyt on ihka oikea tanskalainen perjantai. Iloitsen siitä. Ja siitä, että sain yhdeltä lukijaltani pienen sydämmen, jonka sisällä luki  New blog love! Mun täytyy tutustua siihen paremmin kotona, sillä mun matkaläppäri on vähintään yhtä vanha kun sun äiti.. eikä tällä vaan hommat etene. Pikkukauris on kuulemma aitoa tunnelmaa välittävä blogi höystettynä kauniilla kuvilla. Kiitos <3 Ihanan tunnustuksen jälkeen, mua kyllä pikkasen hävettää nämä mun kännykällä otetut kuvat. Nyyh. Ei enää kahta viikkoakaan, kun pääsette taas nauttimaan upeista kuvista! Mun ihka oma blogikuvaaja, avopuolisoni Henkka, olikin viettänyt viimeyön ulkona kameran ja standin kanssa, kuurapuita kuvaillessa.

Itse kuvasin lähilammen kuivakukkia matkalla bussipysäkille.

Tänään kuorin itseni villavaatteista, hyppäsin farkkuihin ja bussilla cityyn! Olipa virkistävää, kun en juurikaan ole poistunut pihapiiriä kauemmaksi kuluneen viikon aikan.


Löysin villasukkia, kaulaliinan & pannan, korvikset ja kylppäriin maton. Ihanat tunikat ja kauniit neuleet jäivät haaveeksi. Ihan kamalia kuteita kaupoissa! Muhun ei kyllä uppoa valmiiksi nukatut paidat ollenkaan.. Shoppailu on taitolaji, varsinkin kun on selvä visio mitä haluaisi. Olen taidoton. Onneksi, sillä myös opiskelija.


Löysin takan. 
Lämpöistä viikonloppua kaikille, älkää palelko!

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Moppi vs pensseli

Hellurei! Olen jo kotiutunut tänne. Ainakin hieman. Löysin itseni etsiskelemästä rikkakihveliä ja puhtaita rätteijä, huonolla menestyksellä. Muruset köllöttävät cooleina viileällä puulattialla ja mun piti keksiä muuta puuhaa, etten kiukkuisena potkisi niitä mattojen alle. Moppi nököttää kylppärin nurkassa. Voiko muka mopata, jos ei ole lakaissut ensiksi?


Matkalaukusta löytyi onneksi seuraa!
Maalit, pensselit ja paperit pääsi pitsiliinalle kahvikuppini seuraksi.



Maalasin vähän sutta. Taas. Unohdin, että silmättömät on parhaita.. kumittaessani epäonnistunutta silmää, sain aikaiseksi paperin kulumisen ja ruman ruskean läntin. Jes.



Neitoperhosen kohdalla sorruin matkani ensimmäiseen äänelliseen monologiin. "Voi hemmetti. Voi hemmetin hemmetti. Miks mä sen unohdin?"
Onneksi suuntaan lauantaina koko päiväksi cityyn. Kotiin jäi valkoinen maali, meinaan se tärkein kaikesta. 

Ps. Päiväkodissa oli jälleen ihanaa. Kävin iltakävelyllä viereisen lammen ympäri ja muhun iski foresgumpit. Onneksi tuli pimeetä, sillä olisin kävellyt lammen ympäri varmaan neljä kertaa.

maanantai 21. tammikuuta 2013

Tak för i dag!

Täällä ollaan, meinaan Tanskassa! Henkka heitti mut aamulla viideksi kentälle, sillä kaksi tuntiahan siihen kaikkeen hössötykseen tulee varata. No tehtiin kuitenkin kahvin kanssa tuttavuutta Rosan kirjaan, Hytti nro 6, jo puoli kuudelta. Ehdin hyvin ottaa myös tuntumaa iPadin maailmaan, sillä tämä ei ole yhtään helppoa! Mur! Täällä näpytellään tekstiä kännykästä, esikatsellaan ipadiltä ja jos jotakin saisi sitten lähetettyä :)

Lento meni nukkuessa ja loppumatka lentokentältä taittui ruuhkametrolla ja taxilla. Hyppäsin pienen levon jälkeen päiväkodille, alakertaan ja pääsin heti hommiin. Lounastiskit pesin ulkona auringonpaisteessa, kanojen köpötellessä jäisellä maalla. Kaadoin lounaspuuron loput kanoille, jäisen puurokasan jatkeeksi. Täällä on hyvä olla!

Eksyin tovi sitten kauppaan. Täytin keltaisen kånkenin ruoalla. Syön nameja ja juon luomuoluen kynttilänvalossa. Valonkatkaisimet ovat pienen pieniä neliöitä seinässä. Muutama on vielä löytämättä.

Valokuvat on napsittu puhelimella. Nyyhkis.

Tak för i dag, Kiitos tästä päivästä!








lauantai 19. tammikuuta 2013

Tapaksen & lähdön makua


Olipas eilinen kiva! Meillä on kavereina semmonen ihana pariskunta, joka on vuoroin meillä ja me vuoroin niillä yökylässä. Eilen sitten oltiin meillä ja tehtiin tapaksia, nam!

 

Oli oliiveja, valkosipuleja, melonia, juustoa.. Itsetehtyjä valkosipulileipiä!  Ja vieraat toi mukanaan itsetehtyä hilloa ja lihaa. Olin viime viikolla päässyt maistelemaan upeita tahnoja ystävälläni, ja mun olikin pakko suhauttaa bamixilla oliivi- & hernetahnat.
Meidän pikku sohvapöytä oli niin koreana!



 Herkuttelun lomassa pidettiin toki palaveriakin vielä salaisena pysyvästä aiheesta.
Pelattiin tietysti aliasta! Eikä täysin vältetty parisuhdeneuvotteluja, vaikka parit olikin sekoitettu :)



Meillä kaikilla oli niin mukavaa!



Vieraat lähti. Henkkakin lähti kameran kanssa ja tulee huomenna. Jäätin kotiin, mä & Ruska-koira. 
Maanantain lähtö jo vähän jännittää. Kolme viikkoa on melko pitkä aika, enkä oikeen tiedä monetko sukat pitäisi pakata.. kun on vielä sukkiksetkin. Matkalaukun pohjalle on päätynyt maalauspaperia, maalit ja luontokirja. Ukulelenkin haluisin kaveriksi.

Lähden siis kolmeksi viikoksi Tanskaan Köpikseen tekemään opinnäytetyötäni erääseen päiväkotiin.  Katsaus tutkimusmenetelmiin ja koulukirjatkin voi pakata. 

Oletko käynyt Köpiksessä? 
Mitähän siellä tekisi yksikseen? 

Tervetuloa mukaan uudet lukijat :)

torstai 17. tammikuuta 2013

Torstai

Laiskotutti jo aamulla. Olin ollut liimautuneena sänkyyn muutaman päivän ajan, päästäkseni eroon mahapöpöstä. Tänä aamuna toivoin kuitenkin, että mielikuva liimauksesta oisi totta. 
Kömmin tahmein askelin kouluun. Nuokuin ensimmäisen luennon. Teemana oli sielullinen terveys, ja mietin, että pitääkseni omani tasapainossa, on löhöily takarivissä sallittua.



Ajoin laiskuuttani vieressä asuvalle siskolle autolla, jonka bensatankki huusi.
Loikoilin siskon tytöt kainalossa ja ajoin kotiin tankkaamatta.




Matkalaukku nauraa vanhat reissukamat suussaan ja uudet pitäisi pakata. Pyykkikasat, puhtaat & likaiset, kilpailee korkeammasta pinosta. Joulukoristeet makoilevat siellä täällä, ihan kun ne odottaisivat jotain. Jottei matot ilkkuisi, käärin ne seinustalle rullalle. Koiralla on juoksu. Sisko sanoi, että tyttöjen päiväkodissa on vesirokkoa ja tuumin, että niin on meilläkin.

Huomenna tulee vieraita. 

Tässä teille loikolijan soittolista (klick) spotifyssa, ei kuitenkaan järin pitkä, ettei sentään paikoille jumahdeta. 



keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Matkamuistoja

Tervetuloa mukaan uudet lukijat Nanna & Anna !


Saavuttiin viime viikon maanantaina niin kauniista maisemista, että täältä lumipyryn keskeltä yksi vatsatautinen haluaisi kyllä takaisin! Minun ja Henkan lisäksi reisussa oli mukana äitini, äidin mies sekä heidän pikku koirulit, Zisu ja Nala.

Klikkaa kuvaa katsoaksesi tarkemmin :)

Altbüron
Goetheanum, Dornach
Goetheanum, Dornach
Goetheanum, Dornach

Goetheanum, Dornach
Dornach
Ihanat vieraanvaraiset ystävät ja matkaseurue.

Fondueta, raketteja, skumppaa & tinaa! Hyvää uuttavuotta!


Luzern
Luzern

Luzern

Luzern

Luzern ja iloinen minä

Bern

Bern

Bern

Koirulit
Nala
Ranska, Chamonix
Äiti
Lasketellen. Chamonix
Chamonix
Chamonix
Chamonix
Chamonix




Kaunis kiitos Henkalle valokuvista! Katsotaan minkälaista tunnelmointia saan aikaan ilman Henkan apua, kun suuntaan kolmeksi viikoksi yksin Tanskaan ensi maanantaina :)

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

25 kertaa eläköön!

Onnen kulaus!
 Anna ihanainen juhlii tänään synttäreitään. Pakattiin meidän pikku auto täyteen ystäviä ja retrokuosisia makuupatjoja ja kaahattiin Nurmijärvelle juhlimaan sankaria!
Keilailu paikallisessa, vanhan huoltoaseman oloisessa keilahallissa ja perinteinen vierailu kuumimmassa menomestassa oli päätähuimaavaa! Naurettiin, riemuiltiin ja paikoin kummasteltiin paikallista meinikiä. Nurmijärveläiset vuorostaan pyöritteli silmiään haastateltuaan meitä ja ymmärrettyyän todeksi, että me tosiaan ollaan helsinkiläisiä!


Linssisalaatti, falafelit & kolmioleivät, boolia unohtamatta! Nam!
Tyttöset keilaamassa. Tyylinäytteiden katsominen ja jakamien naurattaa!

Ihana Ida
Tyylejä joka lähtöön!
Helsinkiläiset kukkoilemassa Nurmijärven kuumimman menomestan nurkilla.
Kuurapuut valaisivat kotimatkan.
Aamuinen tunnelma oli leppoisa. Kahvia ja pitkä aamupalatuokio hauskoine juttuineen.

Ihanat lukijat, liitykäähän blogini seuraajiksi tästä <3